Kent Thåström, vem fan är det?


Taget från någon vitsig blogg ang. deras spelning på Zinken nu i lördags. Måste ju skriva lite om upplevelsen där. Var där med nästan hela familjen, tyvärr var jag inte särskilt taggad innan spelningen, sömnbrist är min kroniska sjukdom. Gick därifrån mycket gladare och piggare än vid ingången, och då har det ju lyckats nånstans iallafall!

Thåström öppnade, spelade cirka en timme. Avskalat och rätt ackustiskt, men lyckas ändå få ett bra sound på stora delar av konserten. Bäste herr Thåström spelade också allt ifrån softa låtar från sin nya skiva (Skebokvarnsvägen..) till gamla Imperiet, och faktiskt tillochmed Ebba Grön! Märk Hur Vår Skugga, Du Ska Va President, Jag är en Idiot och Die Mauer spelades till min förtjusning! Dock i rätt omgjorda versioner där det faktiskt tog tid innan det gick att gissa sig till vilken låt det var. Sen hade  Balladen om Blue Briggen Bluebird av Hull passat bra in i stämningen, fast kanske inte en lugn låt till hade hjälpt. Skönt att ha sett Thåström, och att han håller som artist än. Han verkar (nästan) galen med sina händer, ser ut som han gör skuggfigurer som bara han kan se. För övrigt kan man säga att han fört in den eteriska & nästan hemsökande synten i sin musik (igen?), fungerar jäkligt bra flera gånger, men ibland blir det lite tjatigt. Överlag en bra spelning!

Kent gick på vid niotiden kanske, inte ett av mina favoritband, men jag äger faktiskt Vapen & Ammunition som är en bra platta liksom. Lite mycket låtar jag kände igen, samt att jag insåg att Kent faktiskt inte är min typ av musik, håller inte i längden. Men stora pluspoäng till ljus/scen/bildshowen som var helt otrolig, synd bara att den inte fick hjälp av lite mörker som hade förstärkt det hela ännu mer.

(Vill folk ha en betygssättning får man besöka någon tidning, där musikrecensioner handlar mer om antal plus/getingar/tärningsnummer än den faktiska upplevelsen)


Thåström på Zinken med sina händer. Bild: rockfoto.nu (Annika Berglund)

Just nu..


..är jag förbannad över att jag fortfarande inte fått min skiva från Ginza, alltså Omar Rodriguez-Lopez Apocalypse Inside of an Orange. Snart en månad sen jag beställde, och detta är inte första gången. Skärpning Ginza!

..har jag precis vaknat och bestämde mig för att lyssna på Townes Van Zandts St. John the Gambler, som jag i skrivande stund lyssnar på

..tänker jag på konserten med Stefan Sundströms Family Values i onsdags var, kulturhusets tak var en jävligt udda men samtidigt en franskt intressant scen, med kvällssol. Konserten var mycket bra!

..tänker jag också på hur konserten ikväll med Kent och Thåström på Zinken kommer bli, kanske hoppas på ett jävligt bra "samarbete" dem emellan, vi får se & höra



Hultsfred 08, uppdaterat #1

Så är jag tillbaka från Hultsfred 08, jävligt trevligt har det varit. Musikblogg i all ära men, det var härligt skitigt, kaotiskt, sömnlöst, kallt, varmt, kul & jobbigt. Det regnade, haglade. Solen sken, ungefär 50% av tiden. Maten var fet, något trött på Fish & Chips nu. På Hultsfred tror jag inte många kan sticka ut, men det visste ni väl redan, festivaloskuld som jag är.

Rent musikmässigt sett hade festivalen mer att önska, jag menar, biljetten köptes direkt när jag hörde att Rage Against the Machine skulle spela (något sorts recension kommer sen, men jag kan bara säga: grymt) Intalar mig själv att jag var där mest för musikens skull, men jag tror att sanningen ligger närmare den skitiga gemenskapen i och runtom tältområdet.

Rent musikmässigt hade jag som sagt kunnat se mer, men om jag ska redovisa mitt totala intag av liveband så ser det ut såhär för Hultsfred 08: Babyshambles, The Hives, Rage Against the Machine, Paramore, Looptroop Rockers, Afasi & Filthy, Ane Brun, Håkan Hellström och Miss Li. Sen gick jag förbi och hörde någon låt på dessa: Hästpojken, Simple Plan, Takida, Rufus Wainwright och Lykke Li. Robyn hörde jag ända bort till tältet klart och tydligt sista natten, gills det?

Rage Against the Machine var det rent livemässigt bästa att ha sett, såklart. Synd bara att jag var så förbannad på mig själv över att jag tappat kört/visakortet på Paramore.. Annars var Looptroop samt Afasi & Filthy de spelningar som var riktigt riktigt bra, och jag lyssnar inte ens till någon större utsträckning på hiphop. Riktigt gung blev det när Promoe kom upp på scenen under Afasi & Filthy, bara sådär som händer på festival egentligen.

Det var det mesta om Hultsfred 08, hoppas folk hade lika kul som jag hade. Kanske blir det redan i höst en festival till, Neil Young kommer ju till Way Out West, och de hade redan riktigt tunga namn. Vi får se, peace.


Hultan, oj justdet

Öh, kanske glömt och nämna.. Jag åker ju fan till Hultsfred idag! Ha det bra nu, själv ska jag på Rage Against the Machine mfl, tjo!

Beställt och mottaget från Ginza

Nån dag innan ett nattpass på jobbet här förra veckan bestämda jag och min far oss för att inhandla lite skivor ifrån ginza! Sagt och gjort, när jag beställt var jag nästan 500 kr fattigare och med en skön törst för ny musik. De skivor jag beställde var följande:



Och som ni kan se går jag fortfarnade på ett något inkört spår med Omar Rodriguez som bakgrundsfigur i två av skivorna. At the Drive-Ins In/Casino/Out köpte jag för att jag på sista tiden lyssnat mycket och förstått mig på deras Relationship of Command på sista tiden. Så mycket energi, så jag tänkte se om det finns mer att hämta i pre-Mars Volta.

Sedan kan ni säkert läsa att jag även köpt Fugazis 13 Songs, vilket är ett samlingsalbum, men tydilgen ett jävligt bra sådant. Fugazi är ett gammlat underground band som är hyllat av många stora artister, de spelar en skön blandning av någin sorts punk, post-hardcore och indiestil. Lyssna på Waiting Room, fantastiskt bra, och precis som At the Drive-In, otrolig energi, även på studioinspelningarna.

Den sista skivan har jag ännu inte fått i min ägo, men det är Omar Rodriguez-Lopez (quintet), Apocalypse Inside of an Orange. Häftigt namn. Köpte den för att jag har gett mig fan på att ha allt han gjort, samt att det jag hört ifrån skivan är bra som tusan. ScheisseBaisee! Lyssna på Coma Pony, skönt laidback-gung med en grym gitarr. Eller lyssna på Melting Chariots, flippad jazz/space-rock som lyckas blanda fler stilar än Keith Richards har framtänder.

Kurt Cobain, stulen.


"Den framlidne rockstjärnan Kurt Cobains grav har plundrats ?
någon har stulit hans aska från änkan Cortney Love" -
uppger Aftonbladet

Finns ingenting att säga. Så utomordentligt korkat, så fantastiskt morbida varelser det finns. Dumfan, piss & pest & senapsgas säger jag bara, gå och häng er. Rip (försök iallafall) Kurt.

image51

RSS 2.0