Mest spelade i Itunes

Har lite brist på saker att skriva om nu i sommarvärmen, lyssnar in alla mina nya album så inte mycket händer. Men tänkte ändå skriva en rent statistisk sammanställning av de mest spelade låtarna på mitt (min?) itunes:

  • 1) At the Drive-In - Invalid Litter Dept.
  • 2) Duke Ellington & John Coltrane - In a Sentimental Mood
  • 3) Amadou & Mariam - Sénegal Fast Food
  • 4) Bon Iver - Skinny Love
  • 5) John Frusciante - Goals
  • 6) Bon Iver - Flume
  • 7) Peter Gabriel - Sky Blue
  • 8) Mars Volta - Wax Simulacra
  • 9) At the Drive-In - One Armed Scissor
  • 10) At the Drive-In - Cosmonaut
Listen stämmer såklart inte överens med vad som är min tillfälliga favoritband/låt/album är. Dessutom är det inte säkert att den säger så mycket överhuvudtaget, har bytt dator & itunes flera gånger så.

Apocalypse; Wild International

Så, jag har fått min skiva Apocalypse Inside of an Orange. Första intrycket: Jazz-space-psykadelia som nog växer i status rätt snabbt. Melting Chariots med sin stumt drivande basgång och grymma blås som för en vidare i låten, Coma Pony med sin grymma gitarr/blås och sköna laidback idé. Leta upp och lyssna!

Sen har även One Day as a Lion (se nedanför) släppt sin första låt, kolla in deras myspace så får ni se vad ni tycker. Själv är jag osäker på om Theodores fantastiska känsla i sitt trummande kommer fram ordentligt, men annars en jävligt rå låt som visa på att det kan finnas mycket att hämta i det här samarbetet.


Fick äntligen min skiva, alldeles för sent. Bör klaga

Zach + Theodore = One Day As A Lion

Även om jag visste det så blir jag så sådär nyfiken & förvånad över detta. Zach de la Rocha (sångaren i ett av mina favoritband) och Jon Theodore (f.d. trummis i Mars Volta, mitt absoluta favoritband har nämligen för ett tag sen slagit sig ihop och spelat in en EP.

Jon Theodore är helt enkelt en av världens bästa trummisar, bombastisk och passionerad är hans motto, kombinerat med Zach och hans röst som fullkomligt skriker av ilska kan detta bli mycket bra. Hoppas det iallafall. 22 Juli.

Myspace - Artikel - Hemsida


Nightwatchman a.k.a Tom Morello släpper nytt


Gibson.com skriver att Tom Morello släpper nytt album med hans alter ego The Nightwatchman. Lyssnade lite sådär industrilands sporadiskt på den, okej folk var väl min åsikt, men inget som höll i längden. Då är hans arbete i Rage Against the Machine lite mer utstuderat. Blev dock lite intresserad när han säger:

"There is a much more rocking quality to this record, solos and riffs, mixed with darker acoustic songs," - Tom Morello explains.



Tom Morello med sina försök (obs lyckade) att skapa nya ljud på gitarren

RSS 2.0