Rodrigo y Gabriela - Stairway to Heaven

- Johannes

För er som inte hört denna underbara gitarr-duo så kommer här ett klipp när de framför "Stairway to Heaven" live, och även om det är en sönderspelad låt så lyssna på detta. Notera Gabrielas handrörelser när kompet börjar ta fart. För er som gillar detta rekommenderar jag att klicka vidare och lyssna på "Tamacun" och "Ixtapa".


..och så hade jag slut på plats i skivhyllan

- Johannes

Fick mina skivor idag! Lyssnade lite snabbt på "Led Zeppelin III", låter som om jag kommer på allvar kan komma att tycka om Led Zeppelin, dvs. de får en schysst plats i min skivhylla (i behov av en ny, och jag vill fan inte åka till IKEA).

Bedlam in Goliath låter väldigt bra, fast om du inte redan äger iallafall en Mars Volta-platta kan det vara svårt att lära sig förstå musiken. Till och med jag med min breda musiksmak har problem att förstå spår som "Cavalettas" och "Conjungal Burns", men det ska förhoppningsvis lösa sig med upprepade genomlyssningar.

Massive Attacks "Mezzanine" låter också bra, men utan att lära sig musiken, vilket jag kan tycka är oroväckande. Rytmerna däremot i de allra flesta låtar är helt underbara! Man får den där "fan-vad-jag-är-bra-som-lyssnar-på-det-här-känslan i flera låtar.

Senaste veckornas skivköp kan beskådas nedan:
438702-14

Senaste köpet

-Amanda

Hade i fredags fått min lön och tänkte belöna mig med att springa runt till olika skivbutiker för att spendera pengarna. Det blev dock inte så mycket penga- slösande. Köpte bara två skivor: Bob Dylans "blood on the tracks" och Patti Smiths "Dream of life" (LP).

image10
Bob Dylans "Blood on the tracks" från Pet sounds 79 kr.

image11
Patti smith "Dream of life" 40 kr.

En till nörd till grytan

Hej! jag heter Amanda, Johannes syster som är nytillkommen här på bloggen.

Musik är något som jag alltid har varit intresserad av, och inte heller kan jag, liksom Johannes, säga vilken typ av musik jag lyssnar på, eftersom det är så otroligt varierat. Mitt intresse för musik började allra först, när jag hörde Destiny's Child, Mariah Carey och liknande, som förövrigt numera hör hemma i min "skäms skivhylla".

 
Det perioden varade dock inte så länge och det var Roling Stones som la grunden till mitt nuvarande intresse för musik. Sedan har det bara vällt in ny musik i skivhyllan: Smashing Pumpkins, Bob Dylan, The Breeders, Neil young, Jimi Hendrix, Oddjob, Taj Mahal mm. Just nu är det Townes van Zandt som är min stora kärlek.

- Amanda

Definiera "musiksmak"..

- Johannes

Frågan "Vad gillar du för musik?" eller "Vad har du för musiksmak?", kan vara bland de mest dödfödda frågorna tillgängliga just nu. Om man inte lyckas hitta någon som mot all förmodan har ens en gnutta liknande musikinfluenser. Nu är det ju inte så att alla jag känner hatar min musiksmak, utan snarare finns inte samma intresse och önskan att diskutera vidare mina olika genrer och band.

Red Hot Chili Peppers var det första bandet som jag nu kan säga att jag är stolt över att lyssnade på, och fortfarande i allra högsta grad lyssnar på. Sedan blev det lite upproriskt genom att lyssna på Nirvanas "Nevermind", enda problemet var att ungdomsupproret mot mina föräldrar uteblev eftersom albumet var min fars från början. I allra högsta grad har både min mor och far påverkat min musiksmak, till det bättre. Både Red Hot's "Blood Sugar Sex Magik", Nirvanas "Nevermind" och Neil Youngs "Harvest" är exempel på album och artister som jag ärvt av mina föräldrar. Och sen spann det bara loss med diverse olika genrer och artister, så nu sitter jag här och vet inte hur jag ska hinna på all ny musik!

För tillfället sitter jag och väntar på fyra Led Zeppelin album (I, II, III och IV från cdon.com för 69kr styck), efter att ha inhandlat "Mothership" på piratkopia när jag var i Thailand. Zeppelin är ju liksom något jag alltid hört talas om i utkanten, men aldrig börjat lyssna på. Ändring! Inväntar också Rodrigo y Gabrielas självtitulerade album. Extremt bra gitarrduo med både snabba fingrar och grym känsla. Gör underbara versioner av Zeppelins "Stairway to Heaven" och Metallicas "Orion".

Bilden ?https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/438702/images/2008/rodrigo_y_gabriela_1201631263_5896047.jpg? kan inte visas, då den innehåller fel.
Inväntar Rodrigo y Gabriela, 139kr (med DVD) från cdon.com



Nyköpt 29/1-08

- Johannes

Var med en polare i stan idag och skulle införskaffa nya Mars Volta-albumet, "Bedlam in Goliath", som efter många om och men skulle släppas i Sverige idag (eller igår, strulpellar). Den fanns icke på Åhlens eller Mega, som ändå inte har det man brukar leta efter, så vi fick ta det säkra före.. Ja ni vet, och åkte till Pet Sounds på Skånegatan, Medborgarplatsen. Hade ringt redan igår och frågade när skivan skulle komma in, men de fick ändå öppna 3 boxar med nyinkommet innan de hittade den.

Pet Sounds är för övrigt en mycket bra skivbutik som har det mesta, iallafall inom mina mått mätt. När jag ändå var där köpte jag en skiva jag haft ögonen på ett tag, Massive Attacks "Mezzanine".

image4
Massive Attacks "Mezzanine" 99kr på Pet Sounds

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/438702/images/2008/volta3_1201635040_5896049.jpg

The Mars Voltas "Bedlam in Goliath" 189kr på Pet Sounds



Ytterligare en blogg


Känns som om det är dags för en till blogg, och eftersom jag inte känner för att fokusera kring mitt liv så väljer jag att skriva (blogga) om mitt stora intresse: musik, skivköp och så vidare. Här kommer du kunna läsa om: ny & gammal musik som influerar mig och mina inspirationskällor; skivköp jag har köpt eller komma att köpa; allt annat mellan Simon & Garfunkel till Rage Against the Machine som jag tycker verkar intressant att skriva om.

Välkommen!

- Johannes


RSS 2.0