(alt) rock = proggresivt; (alt) pop = indie

Kära dagbok. Börjar bli lite småtrött med alla etiketter som hoppar runt och byter betydelse hela tiden. Inte för att de är betydelselösa eller felaktiga, men för att det verkar som om det finns en vilja inom musiken att sätta etiketter på saker. Vad betyder indie, är det ett självständigt skivbolag eller en musikstil med rötter i pop? Är alternativ pop/rock längre så jäkla alternativ? Och för guds skull, vad har hänt med hårdrock, finns den musikstilen kvar idag?

Inte för att jag vill klaga va.. Men är det inte dags att styra upp detta snart? Annars får vi ungar som sitter på youtube och gnäller på att någon hasplar ur sig fel benämning på sitt favoritband, och därefter följer en diskussion som enbart slutar med att båda inser att man har rätt till sin egen åsikt.

Antingen så inför man ett fascistiskt system där allas iTunes-bibliotek har en låst "genre"-funktion som inte går att ändra, eller så får folk ta och inse att musiken är vad man själv vill att den ska vara, ingen annan pretto-yuppie ska komma och få ändra på det!

peace, love & pitbulls

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0